false

Home » JEROEN MANSCHOT

JEROEN MANSCHOT

Van de amateurs naar de Eredivisie
Jeroen Manschot (1982) begon op 16-jarige leeftijd als scheidsrechter bij SV Houten. Wat begon als iets leuks naast het voetbal, veranderde al snel naar wekelijks meerdere wedstrijden fluiten bij de club.
Na 3 jaar Talententraject amateurvoetbal en 5 jaar Talententraject Betaald Voetbal en wat tegenslagen (diverse blessures) verder, maakte Manschot zijn debuut in de Jupiler League op 31 augustus 2012 bij FC Dordrecht – SC Veendam.

Binnen 2 seizoenen wist Jeroen te promoveren van de Masterclass naar de Junior lijst. Hiermee was de stap naar de Eredivisie dichterbij gekomen en op 16 februari 2014 was dan ook het moment aangebroken dat Jeroen zijn debuut mocht maken op het hoogste niveau in Nederland.
Op deze zonnige zondag stond SC Cambuur – PEC Zwolle onder zijn leiding.
Inmiddels is Jeroen per 1 juli 2017 toegelaten tot hoogste groep van Nederland, de Senior lijst.

Internationaal
Op 16 juli 2014 werd de eerste internationale aanstelling een feit. Jeroen werd aangesteld als 4e official bij Strømgodset – Steau Bucarest.
Deze aanstelling kreeg in oktober 2015 vervolg, waar Jeroen voor de eerste keer werd aangesteld als Additional Referee (5/6e official) bij Villareal – Victoria Plzen.

Inmiddels heeft Jeroen bij de UEFA in 2016, samen met 2 assistenten, de CORE (Centre of Refereeing Excellence) met goed gevolg afgerond. De CORE is een intensief 2x 10-daags programma waar jonge en talentvolle (assistent-)scheidsrechters worden voorbereid op het allerhoogste niveau en een eventuele volgende stap in hun carrière.

Coaching & begeleiding
Tot voor kort was Jeroen betrokken bij de coaching van jonge (talentvolle) scheidsrechters in het district. Het toegenomen aantal eigen wedstrijden in de weekenden heeft hem helaas doen besluiten te stoppen als coach. Wél is Jeroen nog nauw betrokken bij Delta Sports ’95 in Houten. Hij is daar onder andere lid van de scheidsrechterscommissie en wordt hij ingezet als begeleider op zaterdagochtenden bij jonge scheidsrechters.